În cadrul unui studiu preliminar prezentat de North American Menopause Society (NAMS), cercetătorii au supus observației 40 de femei obeze sau supraponderale (albe sau afro-americane), care sufereau de cel puțin patru bufeuri pe zi, și au descoperit că această problemă se estompa dacă pierdeau din surplusul de kilograme, informează pe pagina online ziarul Le Parisien.

Foto: (c) Sebastian OLARU / AGERPRES ARHIVĂ

Studiul a fost publicat în revista 'Menopause'. Bufeurile afectează 70% dintre femeile aflate în perioada de menopauză (timp de 9 ani pentru unele din ele) și pot avea repercusiuni în viața cotidiană, provocând schimbări de dispoziție sau treziri bruște în timpul nopții.

Grupul testat, care a înregistrat o scădere de 63% a bufeurilor, a urmat un regim intensiv bazat pe schimbarea comportamentului alimentar pe termen lung. Regimul a fost eficient iar participantele la studiu au pierdut în medie 9 kilograme fiecare.

'Este o descoperire încurajatoare pentru femeile care încearcă să atenueze simptomele asociate menopauzei', a declarat Margery Gass, directoare la North American Menopause Society "Regimul bazat pe schimbarea comportamentului alimentar a fost un remediu sigur și eficient pentru numeroase femei și le-a încurajat să adopte un stil de viață sănătos', a explicat ea.

Chiar dacă aceste metode de pierdere a kilogramelor sunt greu de suportat, iar efectele sunt de obicei temporare, participantele la studiu s-au declarat încântate de rezultat. Aproximativ 75% dintre ele au constatat că diminuarea bufeurilor era un factor de motivare suficient pentru a adopta un stil de viață sănătos.

Și alte studii anterioare au relevat o legătură între cantitatea de grăsime din corpul femeilor și bufeuri, dar este pentru prima dată când cercetătorii ajung la concluzia că pierderea din greutate permite diminuarea acestor neplăceri, conchide ziarul.

AGERPRES/(AS-autor: Mihaela Nicolaescu, editor: Codruț Bălu)

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro