Lista programe de studii in medicina, medicina dentara si farmacie (0,10 MB)

 

Universitatile de Medicina din Bucuresti, Cluj-Napoca si Iasi sunt cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa studieze medicina, medicina dentara sau farmacia. Aceste trei centre universitare au obtinut cel mai inalt calificativ (A) de la Ministerul Educatiei (MECTS) pentru calitatea studiilor pe care le organizeaza.

Cel mai inalt calificativ (A) in ceea ce priveste specializarile medicina, medicina dentara sau farmacie il are Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Acelasi calificativ, pentru toate cele trei domenii de studiu (medicina, farmacie, medicina dentara) l-a primit si Universitatea de Medicina si Farmacie “Gh. T. Popa” din Iasi, precum si Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca.

Cei care vor sa opteze pentru o facultate de medicina pot alege si universitati care au primit calificativul B. Printre acestea se numara: Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Universitatea „Ovidius” din Constanta, Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara si Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Universitatile de medicina
 care se situeaza la mijlocul clasamentului (calificativ C) sunt: Universitatea „Transilvania” din Brasov, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad si Universitatea din Oradea. Pe de alta parte, printre universitatile care au obtinut un calificativ mic (D) se numara: Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti si Universitatea din Pitesti.

Ce calificative au facultatile de medicina dentara 

In ceea ce priveste programele de studiu la medicina dentara, alaturi de Universitatea  „Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Carol Davila” din Bucuresti si Universitatea  „Gr. T. Popa” din Iasi, care au calificativul A, se numara si Universitatea de Medicina si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara, precum si Universitatea „Ovidius” din Constanta.

Institutiile de invatamant care au calificativul B la medicina dentara sunt: Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti si Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

La mijlocul clasamentului se situeazaUniversitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad si Universitatea din Oradea care aucalificativul C.

Cele mai mici calificative (D, respectiv E) le au Universitatea „Apollonia” din Iasi siUniversitatea „Dunarea de Jos” din Galati.

Programe de studiu in farmacie

Persoanele care vor sa se studieze la o facultate de farmacie pot alege intre universitatile din Iasi, Cluj-Napoca sau Bucuresti, toate acestea avand cel mai mare calificativ (A).

Nici universitatile care au calificativul B nu sunt de ignorat. Astfel, optiunile viitorilor studenti pot include Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova, Universitatea „Ovidius” din Constanta, Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures, Universitatea de Medicina Si Farmacie „Victor Babes” din Timisoara sau Universitatea de Vest „Vasile Goldis” din Arad.

Calificativele C si D la specializarea farmacie revin Universitatii „Dunarea de Jos” din Galati, respectiv Universitatii din Oradea.

Potrivit MECTS, aceste rezultate sunt valabile pentru anul universitar 2011-2012. In acelasi timp, ministerul subliniaza ca, potrivit HG nr. 789/2011, ierarhizarea programelor de studii se va realiza anual. Potrivit actului normativ, la clasificare, respectiv ierarhizare, au participat toate universitatile si programele de studii universitare si master acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu, de stat, particulare si confesionale.

Sursa

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro