Un compartiment dedicat mamei si copilului va functiona incepand din luna august in cadrul Ministerului Sanatatii, a anuntat luni ministrul de resort, Nicolae Banicioiu, informeaza Agerpres.

Ministrul a subliniat faptul ca politicile de sanatate ce vizeaza mamele si nou-nascutii sunt o prioritate a mandatului sau la Ministerul Sanatatii.

"Din acest an, chiar de luna aceasta, va functiona in cadrul ministerului compartimentul pentru mama si copil, tocmai pentru a optimiza coordonarea activitatilor din programul national, cooperarea cu ONG-urile de profil dar si pentru a monitoriza mai bine tot ceea ce se intampla in sistem, de la maternitate, de la cazurile de prematuri si monitorizarea efectiva", a spus Banicioiu.

El a adaugat ca acest compartiment va monitoriza modul in care sunt distribuite fondurile in sistem.

"Sa nu mai existe discontinuitati, sa nu mai existe maternitati in care nu au ajuns fondurile sau s-au terminat fondurile si ministerul nu stia. Scopul infiintarii acestui compartiment a fost acela de a preintampina aceste fenomene si de a le rezolva din timp", a adaugat ministrul.

Banicioiu a participat la conferinta de presa 'Alaptarea in contextul Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului', organizata de asociatia Hands Across Romania.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro