„Mulţumim şi sunteţi deosebiţi, ne înveseliţi viaţa”, a spus unul dintre pacienți.
„De multe ori vorbim aici de momente triste şi voi că sunteţi tineri şi veniţi cu tot felul de idei uite că ne descreţiţi frunţile”, a spus un alt pacient.
Terapia prin artă, aplicată frecvent în spitalele din străinătate, a fost realizată de o echipă formată din doi actori, doi regizori de teatru şi film şi un fotograf.
„Facem diferite exerciţii şi jocuri pentru a gândi altfel statul în spital. E vorba de o atitudine mai mult spirituală pentru ei şi prin această atitudine îi ajută să se vindece mai repede”, spune Cristian Pascariu, regizor de film.
„Din punct de vedere medical, un pacient motivat să se facă bine şi care are o atitudine pozitivă şi dorinţa de a se vindeca într-adevăr evoluează mai bine nu numai din punct de vedere psihologic ci şi somatic”, declară Sanda Patrichi, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.
Proiectul a fost iniţiat de o companie independentă de teatru şi film a fost lansat acum doi ani la Cluj-Napoca, iar artiştii au bucurat pacienţii mai multor spitale.