Inspectorii sanitari suceveni derulează controale în cabinetele medicilor de familie, care vizează, în mod special, tot ce ţine de raportarea bolilor şi de activitatea de vaccinare.

controale-medici

Se verifică modul de efectuare a campaniilor de vaccinare, de raportare a bolilor, de păstrare a dozelor de vaccin, respectarea legislaţiei privind funcţionarea şi organizarea acestor cabinete.

Dr. Ludovic Abiţei, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a declarat că acest control era necesar pentru a preveni apariţia unor focare de boli. El a precizat că medicii de familie sunt obligaţi să anunţe dacă au vreo suspiciune de afecţiuni transmisibile, lucru care nu s-a întâmplat tot timpul în trecut.

Acţiunea de control nu e una poliţienească, vrem doar să-i atenţionăm că pentru salariul pe care-l iau au şi nişte obligaţii”, a afirmat Abiţei. În judeţul Suceava profesează peste 290 de medici de familie.
Irina Bucşinescu

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro