Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui susţine că la nivelul judeţului se înregistrează un consum prea mare de medicamente, situaţie la care concură atât medicii, care prescriu de multe ori nejustificat reţete, cât şi pacienţii, care iau pastile chiar dacă nu au neapărat nevoie.

'Consumul de medicamente este foarte mare. Este de aproximativ 75% din banii alocaţi spitalelor, ceea ce mi se pare mult. Se face abuz atât la consum cât şi la prescriere. În mod normal, consumul ar trebui să fie de până în 50% din bugetul alocat spitalelor', a declarat preşedintele CJAS Vaslui, Simona Polak.

Aceasta a precizat, totodată, că având experienţa anilor trecuţi, se aşteaptă la o creştere a consumului de medicamente în sezonul rece, având în vedere că mulţi dintre cetăţeni finalizează muncile câmpului în această perioadă şi sunt mai preocupaţi de propria sănătate.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro