Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Botoşani. Soţia unui pacient care a murit săptămâna trecută când era transportat cu un elicopter al SMURD la Iaşi, a depus o plângere la Colegiul Medicilor. Femeia îl acuză de neglijenţă pe medicul cardiolog care i-a consultat soţul.

Petru Pruteanu avea 43 de ani şi era din localitatea Zăicesti, judeţul Botoşani. Săptămâna trecută, a simţit dureri în piept şi s-a prezentat la spital. Medicul cardiolog care l-a consultat i-a recomandat să renunţe la cafea, tutun şi alcool, i-a prescris o reţetă cu calciu şi magneziu şi l-a trimis acasă. A doua zi, bărbatul s-a prezentat la un cabinet privat, unde i s-a pus diagnosticul corect: disecţie de aortă. Este o afecţiune gravă, care poate fi fatală în peste 30% din cazuri, dacă nu se intervine în primele 24 de ore.

S-a încercat transferarea de urgenţă a acestuia la spitalul din Iaşi. Dar, în timp ce era transportat cu un elicopter SMURD, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator şi a murit. Conducerea Spitalului Judeţean a refuzat să facă declaraţii, până când Comisia de disciplină nu va analiza cazul.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro