Conform celui mai recent studiu despre percepţia privind sistemul de sănătate, în ultimul an, 28% dintre românii care au avut probleme medicale au fost internaţi în spitale iar 91% dintre internări au avut loc în spitalele de stat. Cercetarea „Percepţia asupra sistemului de sănătate din România” are ca scop analizarea sistemului medical, prin prisma experiențelor trăite de români în ultimele 12 luni.
Conform rezultatelor cercetării, media internărilor în ultimele 12 luni este de 1,84 per pacient, ceea ce înseamnă că aproape jumătate dintre românii care au fost internaţi o dată, au revenit în spital în acelaşi an.

Insuficienţa materialelor necesare pacienţilor internaţi este una dintre cele mai mari probleme ale sistemului medical, în opinia persoanelor participante la studiu. Totuşi, un total de 86% dintre respondenţi se declară cel puţin mulţumiţi de atitudinea personalului medical, dar remarcă faptul că la capitolul curăţenie, spitalele din România ar trebui să fie mai riguroase.

1 din 20 de români a avut nevoie de intervenția serviciului de ambulanță în ultimele 12 luni, serviciu apreciat ca fiind la un nivel înalt în ceea ce priveşte promptitudinea, serviciile medicale şi atitudinea personalului.

Cercetarea a fost realizată de Centrul de Marketing şi Prognoză Socială, la solicitarea Asociaţiei React. Interviurile au fost realizate telefonic în perioada 5-28 aprilie 2014. Studiul a fost realizat pe un eşantion aleator de 1070 de persoane, reprezentativ la nivel naţional pentru populaţia cu vârsta peste 16 ani. \

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro