Bebeluşul născut într-un taxi după ce mama a fost trimisă la o maternitate din Capitală ar fi putut trăi dacă medicii şi asistentele şi-ar fi făcut treaba şi n-ar fi pasat cazul! Este una dintre concluziile anchetei Ministerului Sănătăţii, care va sesiza şi Parchetul Tribunalului Prahova. Managerul Spitalului de Ginecologie Ploieşti şi-a dat demisia. Asta nu-i încălzeşte însă pe părinţi, care le cer medicilor să nu se mai joace cu alte vieţi.

Ani întregi, Mihaela a făcut tratament ca să mai facă un copil. La 37 de ani, părea că visul i se va împlini. Şi-a aşternut într-un jurnal gândurile după ce a aflat că poartă iarăşi o viaţă în pântece.

Părinţii aveau şi numele pregătite: Carla-Maria sau Andrei.

Carla s-a grăbit să vină pe lume la 7 luni, chiar de ziua fratelui mai mare, pe 15 octombrie. Mama a ajuns cu ambulanţa la maternitatea din Ploieşti, dar personalul de acolo a trimis-o la Bucureşti cu taxiul, deşi era un caz de urgenţă. Femeia a născut prematur pe drum. Fetiţa de 2 kg a fost declarată moartă la Bucureşti.

Comisia trimisă în control de Ministerul Sănătăţii a depistat nereguli grave la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

În fişa pacientei nu exista acceptul său scris pentru transferul la altă unitate. În spital erau 3 linii de gardă şi ar fi putut interveni în acest caz. Din declaraţii reiese că femeia a fost sfătuită să meargă la Bucureşti, dar nu i s-a chemat ambulanţa. Medicii ar fi putut să cheme şi elicopterul prin 112.

Raportul de control va fi trimis şi procurorilor care anchetează cazul. După scandal, managerul a cerut încetarea contractului de mandat, cu acordul părţilor.

Ministerul Sănătăţii va începe un program pentru pregătirea cadrelor medicale.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro