Tripla terapie pentru hepatita C va fi introdusa la sfarsitul anului 2014, a declarat secretarul de stat in ministerul Sanatatii Dorel Sandesc.

"Tratamentul hepatitei cronice beneficiaza recent in noul calup de medicamente compensate si gratuite din cele 23 de o molecula destinata tratarii hepatitei B. Astfel completam gama de medicamente disponibile si curand in acest an suntem in faza finala a formalitatilor pentru introducerea triplei terapii a hepatitei C. Practic mai sunt cateva detalii metodologice inainte de a lansa aceasta tripla terapie extrem de necesara in tratamentul pacientilor cu hepatitei C. Aceasta parte curativa nu este de dorit, este de evitat. Cea mai importanta parte a abordarii acestei patologii extrem de serioase este cea de preventie si de profilaxie si de detectare precoce", a afirmat prof. dr. Dorel Sandesc cu prilejul lansarii de catre Fundatia "Renasterea" pentru Sanatate, Educatie si Cultura a caravanei de informare si preventie a hepatitei A, B si C.

Secretarul de stat a amintit ca Romania a evoluat foarte mult in ultimii doi ani in ce priveste activitatea de transplant hepatic.

"In ultimul an, in Romania, s-a dezvoltat semnificativ activitatea de transplant hepatic. Practic Romania care era pe ultimele locuri din Europa la numarul de transplanturi a evoluat in ultimii doi ani avand cea mai mare crestere procentuala din lume la numarul de donori aflati in moarte cerebrala", a mai spus secretarul de stat in MS.

Agerpres

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro