In data de 26 noiembrie 2014 se implinesc 10 ani de la intrarea in vigoare a Legii 466/2004 privind statutul asistentului social, lege ce reglementeaza profesia de asistent social in Romania si reprezinta actul de infiintare a Colegiului National al Asistentilor Sociali.

Conform Legii 466/2004 privind statutul asistentului social, in Romania, profesia de asistent social poate fi exercitată de către persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este cetăţean român sau cetăţean al altui stat, în condiţiile prevăzute la art 2.alin. (1), are studii de specialitate în asistenţă socială conform prevederilor art. 2 alin. (2),  este înregistrat în Registrul Naţional al Asistenţilor Sociali din România si nu se găseşte în vreunul din cazurile de incompatibilitate prevăzute în prezenta lege.

Astazi, la 10 ani de la reglementarea profesiei, in Registrul National al Asistentilor Sociali din Romania sunt inregistrati 5000 de asistenti sociali.

Pe parcursul celor 10 de ani de activitate, CNASR a elaborat Codul deontologic al profesiei de asistent social, o serie de acte normative menite sa reglementeze cadrul exercitarii profesiei de asistent social si a derulat activitatii pentru valorizarea profesiei de asistent social la nivel national si international.

Parteneriatele incheiate cu diverse organizatii publice si private  precum si prin faptul ca CNASR a devenit membru al Federatiei Internationale a Asistentilor Sociali (IFSW) atesta profesionalismul organizatiei profesionale a asistentilor sociali.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro