Iulian Serban

Iulian Serban

• In urma unor verificari efectuate de Camera de Conturi la Casa de Sanatate, au iesit la iveala grave nereguli in gestionarea banilor alocati spitalelor si medicilor de familie • Abaterile au fost savarsite in perioada in care institutia era condusa de Iulian Serban • In apararea sa, Serban posteaza minciuni pe pagina de Facebook

Deoarece s-ar putea sa ii fie imputata o suma mare de bani, reprezentand prejudiciul adus bugetului sanatatii iesene in perioada in care a condus Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, fostul directorIulian Serban a inceput sa faca o serie de afirmatii mincinoase, vrand astfel sa se apere. Camera de Conturi a descoperit ca, in perioada in care CJAS era condusa de Serban, sume mari au fost decontate ilegal pentru medicamente la spitale si la medicii de familie, si asta din cauza proastei organizari a institutiei si implicit a gestionarii defectuoase a banului public.

De exemplu, un pacient era internat in spital, iar unitatea medicala era obligata sa-i asigure tratamentsi medicamente atat in timpul spitalizarii, cat si in convalescenta sau dupa externare. Dar s-a constatat ca la sute de pacienti, aceleasi medicamente au fost decontate atat la spitale, cat si pe retete prescrise de medicii de famillie. In aceasta perioada se discuta imputarea banilor persoanelor responsabile, unor reprezentanti din spitale sau medicilor de familie. Doctorii i-au sarit in cap lui Serban, avand in vedere ca si Curtea de Conturi a constatat ca s-a ajuns in aceasta situatie si din cauza unei proaste organizari a activitatii in CJAS in perioada 2008 - 2012. In loc sa se apere cu argumente logice, Serban ii sfatuieste pe medici, pe pagina sa de Facebook, sa nu ia in serios deciziile Curtii de Conturi.

"Curtea de Conturi emite recomandari, nu decizii. Recomandarile Curtii de Conturi se refera la «recuperarea prejudiciului» adus unei institutii publice, nu se indica niciodata metoda. Prejudiciul se poate recupera numai de la beneficiar, adica de la pacienti. Din pacate, neprofesionalismul celor de la USL va duce la sanctiuni incorecte pentru medicii de familie si spitale", arata Serban intr-o postare pe facebook.

Potrivit legii, deciziile Curtii de Conturi sunt executorii, ca si cele emise de Finante. Apoi, prejudiciul se recupereaza de la persoanele care au gresit, nu de la beneficiari. Prin urmare, afirmatiile lui Serban sunt niste aberatii.

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro