Riscul de a face cancer cerebral apare după 25 de ani de folosire a telefonului mobil, arată o cercetare recentă. Mai exact, persoanele care vorbesc frecvent la telefonul mobil își triplează riscul de a face cancer cerebral după 25 de ani de folosire a acestuia, anunță Daily Mail.

Noul studiu apărut în publicația “Pathophsiology” și realizat de oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Orebro, Suedia, contrazice cercetarea de amploare din 2010, care nu a găsit dovezi evidente între folosirea mobilului și cancerul cerebral.

În cadrul noului studiu, specialiștii au comparat 1.380 de pacienți cu cancer cerebral cu tot atâtea persoane care nu aveau această boală.

Voluntarii care au folosit mobilul sau telefonul fără fir pe o perioadă de 20-25 de ani aveau o probabilitate de două ori mai mare de a fi diagnosticați cu gliom (un cancer cerebral dezvoltat la nivelul celulelor gliale) în comparație cu cei care au folosit aceste aparate mai puțin de un an.

Cei care au folosit mobilul sau telefonul fără fir peste 25 de ani aveau un risc de trei ori mai mare de a face această formă de tumoare cerebrală.

În 2011, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat telefoanele mobile ca “posibil cancerigene”.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro