Spitalul municipal Adjud stă cel mai bine la numărul de cititoare cumpărate, pe secţii fiind distribuite 21 de aparate

Vom merge la spital ca la bancă, cu cardul în buzunar. Nu doar medicii de familie şi medicii specialişti care se află în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea au trebuit să cumpere cititoare pentru cardul de sănătate, dar şi spitalele. Aceasta pentru că de la 1 februarie, autorităţile îşi doresc ca acest document să fie folosit de toţi asiguraţii care vor să beneficieze de servicii medicale gratuite. Şi spitalele din Vrancea s-au conformat şi au cumpărat aceste echipamente, ce îi vor ajuta pe medici să vadă informaţiile inscripţionate pe cardul naţional de sănătate. La Spitalul Vidra s-au cumpărat, pentru moment, două cititoare şi pentru un astfel de aparat instituţia a plătit 240 lei. Ec. David Lăcrămioara, managerul unităţii spitaliceşti, spune că după implementarea acestui sistem, dacă situaţia o va impune, vor mai fi cumpărate astfel de aparate. Şi Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni a cumpărat şase cititoare. Spitalul Adjud stă cel mai bine la numărul de cititoare cumpărate. Unitatea are 21 de aparate, care au fost deja distribuite pe secţii, în cabinetele din ambulatoriul de specialitate, la Compartimentul de Primiri Urgenţe, dar şi la biroul internări. Spitalul nu a cheltuit niciun ban pentru aceste aparate pentru că au fost primite gratuit de la firma care s-a ocupat de semnăturile electronice. Şi la Spitalul Panciu au fost cumpărate trei cititoare, pentru un cititor unitatea cheltuind în jur de 200 de lei. Două aparate au ajuns la Compartimentul de Primire Urgenţe şi un aparat a ajuns în dispensarul TBC. Şi Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani trebuie să cumpere cititoare pentru toate cabinetele şi secţiile unităţii. (Raluca MANOLACHE)

În căutarea cardului pierdut

Pentru Vrancea au fost tipărite aproape 190.000 de carduri, însă nu toate au ajuns la destinatari pentru că unele persoane nu au fost găsite la domiciliu de către poştaşi. Persoanele care au primit acest document şi au nevoie de anumite informaţii pot apela la Mariana Răileanu, consilier principal, Administrare Contribuţii şi Creanţe 0237/ 227.714, int. 109, cardvn@casvn.ro şi Aurelia Feraru, consilier principal, Administrare Contribuţii şi Creanţe 0237/ 227.714, int. 112, cardvn@casvn.ro.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro