La începutul acestui an, şeful Laboratorului de Prosectură de la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca a găsit, în frigiderul unde erau păstrate cadavrele nerevendicate ale unor oameni ai străzii, cadavre decapitate şi care prezentau tăieturi în diferite zone ale corpului.

cadavru_fea72c1bdc

Cele cinci cadavre urmau să fie îngropate pe cheltuiala Primăriei Cluj-Napoca iar dacă starea de fapt nu ar fi fost reclamată de respectivul medic legist, nimeni nu ar fi aflat nimic niciodată, scrie stiridecluj.ro.

Poliţia Cluj a început o anchetă penală, dar s-a ajuns la concluzia că nimeni nu se face vinovat de infracţiunea de profanare de cadavre. "Din primele verificări efectuate a rezultat că ân perioada 18-22 februarie 2013 , Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca a organizat un curs internaţional de chirurgie estetică reconstructivă, împreună cu Universitatea Durante Scacchi din Milano, Italia", se arată în referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoco, prin care procurorul Claudiu Boţogan de a dispus neânceperea urmării penale.

Șeful IML Cluj, doctorul legist Costel Siserman, a fost demis în urma acestui scandal.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro