Norme Coca 2023 - 2024

În judeţul Suceava, nici un medic de familie nu s-a dus la Casa de Sănătate pentru a ridica şi apoi distribui cardurile naţionale de sănătate asiguraţilor de pe listele proprii, cu toate că au fost informaţi că există această posibilitate.

Foto

 

Declaraţia a fost făcută de purtătoarea de cuvînt a Casei Judeţene de Sănătate, Anda Sălăgean.

Ea a menţionat că din cele 387.200 de carduri tipărite pentru suceveni, 19.990 au fost returnate de Poştă, la Casă, pentru că nu au putut fi înmînate titularilor. Dintre documentele înapoiate au mai fost împărţite aproape 2.600.

Anda Sălăgean a adăugat că, la nivelul judeţului, au fost activate aproximativ 37.000 de carduri naţionale. Cardurile de sănătate vor deveni obligatorii începînd cu 1 mai, iar serviciile medicale vor fi validate doar prin intermediul lor.

Documentul este activat pe măsura prezentării persoanei asigurate la consultaţii la medicul de familie, ori la medicul specialist din ambulatoriu sau spital.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro