Angajaţii de la Institutul Cantacuzino din Capitală s-au adunat, marţi dimineaţă, în faţa Palatului Cotroceni ca să-şi ceară drepturile. Oamenii nu şi-au mai primit salariile întregi încă din luna ianuarie şi vor să depună o petiţie la Preşedinţie. Protestul are loc la Cotroceni, însă şeful statului nu este la muncă, fiind plecat în vacanţă.

institutul_cantacuzino_73241500

Zeci de persoane s-au adunat, marţi, în faţa Palatului Cotroceni pentru a-i cere preşedintelui Klaus Iohannis salvarea Intitutului Cantacuzino, potrivit România TV. Oamenii au obţinut aprobare de la Primăria Bucureşti pentru organizarea protestului.

Angajaţii institutului sunt disperaţi pentru că au restanţe la salarii din luna ianuarie 2015, iar pentru martie nu şi-au primit deloc drepturile salariale.

Oamenii au semnat o petiţie pentru salvarea Institutului Cantacuzino, care de şapte luni de zile este în "moarte clinică". Institutul nu mai produce vaccinuri, iar o parte din producţie este închisă.

Petiţia angajaţilor de la Institutul Cantacuzino va fi depusă la Preşedinţie şi la Guvern.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a precizat că soluția în cazul Institutului "Cantacuzino" este de a relua licențele pentru producția de vaccinuri și de a se restructura instituția. "Soluția nu este numai de a protesta, soluția este de a restructura, de a relua licențele, pentru că altfel nu va produce niciodată nimic, nu poți să scoți bani dacă nu produci. Ceea ce produci trebuie să fie conform normelor europene. Restructurare înseamnă că oamenii care efectiv nu își găsesc locul acolo și nu se încadrează în fișa postului trebuie să plece. Lucrul acesta trebuia să se întâmple de foarte mult timp.

Este o OUG pe care o discutăm cu ei, este în curs de avizare pentru a șterge datoriile. Tocmai juriștii imaginează acum și o altă posibilitate", a declarat ministrul Nicolae Bănicioiu.

El a precizat că institutul ar fi trebuit să treacă sub coordonarea Ministerului Educației încă din anul 2012 și că situația actuală este cauzată în mare măsură de managementul defectuos.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro