Astăzi, de la ora 10, reprezentanţii Sanitas vor picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătăţii şi Finanţelor, întrucât, acum două săptămâni, la Congresul naţional al federaţiei, sindicaliştii nu au ajuns la o înţelegere cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Creşterea veniturilor angajaţilor din sistem şi elaborarea regulamentelor de sporuri sunt principalele motive pentru care reprezentanţii Federaţiei Sanitas au decis să recurgă la o serie de proteste locale, care vor culmina cu acţiunea de azi. „Noi am pichetat sediul Primăriei locale, joi, 26 martie, iar acum 100 de persoane vom pleca în noaptea asta spre Bucureşti pentru a ne alătura colegilor noştri din celelale judeţe“, a spus Viorel Tănase, liderul local Sanitas.

La protest sunt aşteptaţi câte 50 de sindicalişti din fiecare judeţ. „Ca urmare a nemulţumirilor evidente semnalate din toate judeţele ţării privind nerespectarea acordurilor şi a înţelegerilor stabilite cu Sanitas, de către Ministerul Sănătăţii şi CNAS, dar şi ca urmare a apariţiei unui nou contract cadru care nu bugetează corespunzător spitalele publice, Consiliul Naţional Sanitas a hotărât ca, în perioada imediat următoare, să declanşeze acţiuni de protest constante la nivel local, care vor culmina în data de 7 aprilie cu o mişcare de protest la Bucureşti“, arată Federaţia Sanitas.

Principala nemulţumire a membrilor acesteia este că acordul din iunie 2014, când s-a ajuns la convenţia între ministere şi federaţie potrivit căreia se cerea şi oferea o creştere salarială cu 10% a veniturilor angajaţilor, nu a fost respectat.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro