Un muncitor din China, care avea montată în cap o placă de titan, după ce o bară de metal i-a crăpat craniul, a fost salvat de la o infecţie mortală de mai mulţi viermi care îi intraseră în cap.

Un doctor din China a fost şocat în momentul în care un pacient s-a prezentat la spital cu o durere de cap după ce cu un an în urmă a avut montată o placă de de titan. Cu toate acestea, sub ea, a descoperit 12 viermi, care, în mod incredibil, i-au salvat viaţa bărbatului, potrivit Daily Mail.

pay-pham-quang-lanh_51775500

Pham Quang Lanh, de 28 de ani, a suferit un accident de muncă în momentul în care o bară de metal i-a crăpat capul. Un an mai târziu, rana s-a umflat şi a început să îl doară. Cu toate acestea, creierul tânărului a fost salvat de la o infecţie mortală de 12 viermi care au mâncat-o.

pay-pham-quang-lanh2_02958200

"Viermii nu au mâncat creierul datorită plăcii de metal şi l-au ţinut în viaţă pe pacient deoarece au consumat infecţia", a declarat doctorul Nguyen Duc Anh.

Chiar dacă muncitorul a realizat că ceva nu este în regulă, el a recunoscut că nu a mers la spital din lipsa banilor. De altfel, la trei ani după operaţia salvatoare încă mai are de achitat la factura medicală.

Viermii se pare că au fost depuşi de o specie de muscă, iar doctorii au recunoscut că astfel de cazuri sunt rare, chiar dacă este cunoscut faptul că aceste larve sunt folosite din vechime să cureţe rănile infectate.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro