Seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Vasile Ciurchea, a declarat miercuri seara ca, de fapt, cardul de sanatate va deveni cu adevarat obligatoriu de abia mai incolo, cand vor mai exista doar foarte putini pacienti care nu au intrat in posesia lui.

“Din totalul de 14 milioane 700 de mii de carduri, au fost distribuite populatiei 97 la suta, trei la suta nu au ajuns. Cert este ca sunt cetateni, in acest moment, care nu au primit cardul. Atunci, trebuia gasita o solutie pentru cei care nu au intrat in posesia cardului, in momentul in care au nevoie de servicii medicale.

Da, cardul este obligatoriu, de la 1 mai, pentru ca marea majoritate au primit acest card, cu acest amendament din ordin, acordam servicii medicale si celor care nu au intrat in posesia cardului/nu pot prezenta cardul pentru o perioada, speram, extrem de scurta

(…) In momentul in care am constatat ca au ramas foarte putine carduri, care nu au ajuns la pacienti, atunci, din acel moment, va deveni obligatoriu. Obligatoriu este si acum, cu acest amendament. Oricum se va intampla pe parcursul derularii si anul acesta, si anul viitor, sa vina un pacient la cabinetul medical sa nu aiba cardul. Vor fi situatii cand pacientul va fi trimis sa isi aduca cardul, daca nu este o urgenta”, a explicat Ciurchea, la Realitatea TV.

Pe de alta parte, seful CNAS sustine ca romanii pot lua medicamente de la farmacii, daca au reteta, si fara prezentarea cardului.

sursa: Ziare.com

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro