Faptele au fost comise la alegerile prezidenţiale din 2014

Din ciclul “Cum se poate fura cu urna mobilă” este şi recentul caz în care au fost implicate patru persoane trimise în judecată, printre care se numără primarul de la Ciorăşti, Nicolae Gabriel Braicău, ex PDL, actual PNL. Acesta a fost trimis în judecată pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, faptă de care este acuzat şi viceprimarul Ionel Bunea. Principalul acuzat în acest dosar este Mihai Răzvan Oancea, de 32 de ani, medic de familie la Măicăneşti.

Doctorul este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Costel Militaru, consilierul primarului, este acuzat de uz de fals. Procurorii au stabilit că toate faptele au legătură cu alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, când primarul şi viceprimarul i-ar fi solicitat medicului mai multe adeverinţe care să ateste că persoane din comună sunt netransportabile în scopul folosirii urnei mobile. Primarul Braicău, care ar fi discutat cu medicul încă din perioada campaniei electorale, l-a ajutat pe Oancea să ocupe postul de medic de familie la Râmniceni. Pentru acest lucru ar fi determinat mai mulţi locuitori să renunţe la calitatea de pacient pe listele medicului din Ciorăşti, Gabriela Haiducu, soţia fostului primar PSD, deşi acestea nu şi-ar fi exprimat în mod concret acceptul în acest sens. Tocmai din rândul acestor persoane, medicul Oancea ar fi atestat prin adeverinţele că acestea suferă de afecţiuni care le fac netransportabile, urmând ca pe la acestea să ajungă urna mobilă.

Potrivit procurorilor, Costel Militaru, consilierul primarului, ar fi dus adeverinţele în secţiile de votare. Adeverinţele ar fi fost completate la cererea primarului, prin mijlocirea viceprimarului, care ar fi discutat direct cu medicul de familie.

În timp ce medicul a recunoscut faptele, ceilalţi au avut diferite versiuni ale situaţiei. Nici medicul şi nici primarul nu au putut fi contactaţi ieri pentru a-şi exprima un punct de vedere. (G. SAVA)

Ce răspunde primarul acuzat?

Reclamația împotriva mea este făcută de fostul primar Haiducu, care este și președinte la PSD Ciorăști, iar asta spune multe. Este clar că tot acest dosar are o conotație politică. Eu nu l-am instigat pe medic să comită vreo faptă penală. Sunt circa 3.200 de locuitori și era un singur medic de familie.,soția fostului primar, așa că am considerat normal să fac demersuri pentru a aduce încă un medic, să ajut comuna și oamenii. Cât priveşte acuzaţiile, nu am făcut decât să aflu cine nu poate veni la vot pentru a le oferi cetăţenilor posibilitatea să voteze, nicidecum să instig la comiterea unor falsuri", a declarat primarul Nicolae Gabriel Braicău, contactat de ZdV.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro