Cardurile de sănătate continuă să le dea mari bătăi de cap medicilor de familie din Buzău. Este vorba despre cardurile pacienților care au acelaşi nume şi prenume şi locuiesc în special la ţară. Cum cardurile de sănătate remise destinatarilor nu au înscrise pe plicuri codurile numerice personale, astfel de persoane sunt greu de identificat.

Distribuirea cardurilor naţionale de sănătate nu s-a finalizat și îngreunează munca medicilor de familie din Buzău. La rândul lor, unii pacienţii se plâng de faptul că nu pot intra în posesia cardurilor pentru că nu ştiu dacă documentele medicale le aparţin. În unele comune există mai multe persoane cu acelaşi nume şi prenume, iar pe plicul în care se află cardul de sănătate sunt înscrise numele şi prenumele, precum şi un cod de identificare diferit de codul numeric personal. Pentru a şti cu exactitate în mâna cui trebuie să ajungă plicul, ar fi fost necesar măcar câteva indicii, cum ar fi denumirea străzii, numărul locuinţei, ori alte informaţii care în realitate nu se regăsesc.

Cardul naţional de sănătate primit acasă este inactiv, iar acesta se activează la prima vizită la medic. De la 1 mai serviciile medicale care se acordă în sistemul de sănătate sunt validate şi decontate doar în baza cardului.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro