Sute de bistrițeni au dat peste cap activitatea serviciului de primiri urgențe a spitalului județean. Medicul coordonator al UPU, Ovidiu Rus spune că secția este suprasolicitată și face un apel la bistrițeni să nu iasă în perioadele de caniculă și, pentru problemele care nu reprezintă adevărate urgențe, să consulte medicii de familie.

Sute de bistrițeni au ajuns în ultima perioadă în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, dând peste cap cu totul activitatea medicilor de aici.

Medicul coordonator al Unității de Primiri Urgențe, dr. Ovidiu Rus, a spus ieri, înainte de începerea de videoconferinței cu prefecții organizată de premierul interimar Gabriel Oprea că activitatea la spital este suprasolicitată, și că personalul medical face cu greu față numărului uriaș de pacienți care le cer ajutorul.

"Se stă și câte 12 ore pentru o consultație. Vin pacienți cu dureri în gât, cu viroze sau cu înțepături de insecte și trebuie să aștepte ore în șir până reușim să-i consultă. Vin pacienți cu toată patologia care există și ne sufocă. Nu mai este diferență între zi și noapte! Suntem depășiți de situație! Se stă și 12 ore pentru a fi văzut pentru o înțepătură sau pentru viroză. Există și probleme cauzate de căldură însă nu în mod deosebit" a spus medicul autorităților județene.

La rândul său, prefectul Ioan Țintean a precizat: „am înțeles că aveți de lucru în sănătate și nu vă plângeți, sper că vă puteți organiza în așa fel încât să înlăturăm pierderile de vieți omenești în această perioadă de caniculă”.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro