Un cadru medical de la Spitalul de Copii MS Curie din Bucureşti trage un semnal de alarmă datorită abuzurilor care au loc în cadrul instituției. Sub anonimat medicul a lansat o scrisoare deschisă către ziariști și cere ajutorul intituțiilor abilitate pentru a scăpa de iadul de la locul de muncă.

Medicul a filmat o scenă în care profesorul Gheorghe Burnei înjură un medic rezident pentru a demonstra situația critică de la locul de muncă. Clipul a fost postat pe Facebook la sfârșitul lunii februarie însă în ultimele zile a devenit viral pe rețeaua de socializare. Profesorul Gheorghe Burnei este descris ca o persoană ‘de o violenţă cruntă’, iar scenele de violență verbală sunt la ordinea zilei.

 

 

”Stimaţi ziarişti,

Îmi cer scuze pentru lipsa de curaj în sensul că nu îmi voi declina identitatea. Va rog să corectaţi o eroare la care aţi fost părtaşi ani la rând, cu sau fără voia dumneavoastră. Am decis să fac acest gest astăzi, deoarece, astăzi 25 februarie 2015, colega noastră, dr. Ecaterina Japie (Câţi), medic rezident ortoped pediatru la Spitalul de Copii MS Curie din Bucureşti, a fost BĂTUTĂ CU PUMNII de către profesorul nostru Gheorghe Burnei.

Acest lucru este inacceptabil şi suntem convinşi că pare incredibil. Va rugăm să va aplecaţi asupra subiectului şi să faceţi publică povestea noastră. Toţi medicii rezidenţi au fost martori la această mizerie, din păcate NE ESTE PREA FRICĂ pentru a vorbi public. Pentru a fi credibili vă trimitem o înregistrare făcută cu mai mult timp în urmă care demonstrează adevăratul chip al profesorului Burnei. Va rugăm să ne ajutaţi să punem la locul cuvenit acest om.

Burnei-002

Aţi fost induşi în eroare ani la rândul cu ajutorul reportajelor elucubrante, probabil plătite sau realizate de ziarişti incompetenţi, crezând că aveţi de-a face cu un mare profesionist. În realitate acest om este de o violenţă cruntă, scenele pe care le vedeţi în filmul ataşat sunt ceva la ordinea zilei în Spitalul MS Curie, dar nimeni nu are curajul să vorbească. Dacă peste violenţa verbală am reuşit să trecem, ei bine, violenţă fizică este inacceptabilă. Se pare că episodul relatat astăzi nu este primul.

Din păcate nu avem o înregistrare cu episodul de azi, vă trimitem totuşi un filmuleţ cu o altă înjurătură a prof. Burnei pentru a vă face să înţelegeţi teroarea sub care trăim. Suntem foarte mulţi rezidenţi în secţia de la Marie Curie motiv pentru care nici nu învăţăm mare lucru pentru că nu avem cum. Profesorul Burnei a selectat câţiva rezidenţi pe care îi favorizează în timp ce ceilalalți PIERD TIMPUL. În plus suntem trataţi că ultimii oameni, că şi cum nu am fi trecut printr-o şcoală şi printr-un concurs că să ajungem acolo.

Vă rugăm să faceţi cunoscut aceste lucruri conducerii UMF Carol Davila, rugăm de asemenea organele de poliţie să se autosesizeze. Starea prof. Burnei se deteriorează de la o zi la alta. NIMENI nu are curaj să spună că are nevoie de o expertiză psihiatrică.

Toate reportajele despre premiere naţionale şi inovaţii sunt inepţii. Ca profesionişti ai informaţiei ar fi trebuit că din când în când să cereţi părerea unor experţi internaţionali că să realizaţi că toate aceste exagerări au depăşit deja limitele patologiei psihiatrice. Este o poveste lungă şi complicată a ajungerii în acest punct. Situaţia a devenit insuportabilă. Va rugăm, în special pe cei care aţi adus osanale pe neverificate acestui om să faceţi un act de reparaţie morală.

Mulţumim.”

 

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro