Părinţii candidaţilor care nu au reuşit să ocupe locuri la buget la specializările Medicină Generală, Medicină Dentară sau Farmacie, trebuie să plătească taxe de şcolarizare de până la 9.000 de lei pe an, în funcţie de universitatea la care s-au înscris.

Astfel, pe primul loc în clasamentul celor mai mari taxe de şcolarizare la specializările amintite se află Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” din Capitală, unde studenţii care nu ocupă locuri bugetate trebuie să plătească 9.000 de lei pe an.

Citeşte şi: REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ IAŞI 2015. Concurenţă ACERBĂ la Medicină Generală. Care a fost ultima medie la buget

Pe locul al doilea în top se află UMF “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, cu o taxă de şcolarizare de 8.100 de lei pe an pentru fiecare dintre specializările Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie.

La Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii din Oradea, taxa de şcolarizare pentru viitorii medici, dentişti sau farmacişti, este în valoare de 6.800 de lei pe an. Pentru specializarea Medicină în limba engleză, taxa se ridică la suma de 20.000 de lei pe an.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, taxa de şcolarizare pentru fiecare din cele trei specializări amintite este de 1.500 de euro pe an, echivalentul a aproximativ 6.600 de lei.

Citeşte şi: REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ CLUJ 2015. Care a fost ULTIMA MEDIE de admitere la buget şi taxă la UMF „Iuliu Haţieganu”

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi percepe o taxă de şcolarizare în valoare de 6.000 de lei pe an la fiecare dintre specializările Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie.

Cea mai mică taxă de şcolarizare pentru Medicină Generală, Medicină Dentară şi Farmacie, de 5.000 de lei pe an, este percepută de Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro