Un medic din Craiova a fost felicitat de reprezentanții armatei americane după ce a tratat o angajată a Bazei NATO de la Deveselu. E o mândrie pentru medicii români, însă o pată neagră pentru sistemul medical din România. Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că vor face o anchetă pentru a afla de ce s-a ajuns în această situație.

Potrivit jurnaliștilor de la Știrile TVR, Sandy Higgins, o angajată care lucrează ca inginer civil la Baza Militară de la Deveselu, s-a îmbolnăvit de pneumonie în primăvară.

Medicii de la spitalul din Caracal au vrut să o interneze, însă femeia a refuzat. Apoi, după o săptămână de medicamente, pentru că starea ei se agravase, a ajuns la Spitalul de Urgență din Craiova. Însă, pentru că toate paturile erau ocupate, a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase. Aici a cunoscut-o pe doctorița Diana Medregoniu, care după câteva zile de tratament, timp în care a reușit să-i ridice moralul, i-a propus să o ia la ea acasă, unde a vindecat-o.

„Cu o formă severă de pneumonie şi probleme respiratorii, inginerul Sandy Higgins nu a reuşit să fie internată de urgenţă din cauza lipsei locurilor din primele două spitale româneşti la care a ajuns. Sandy a avut însă norocul să întâlnească doi medici deosebiţi, Diana şi Robert Medregoniu. Familia Medregoniu a ajutat-o pe Sandy să îşi revină, chiar dacă a fost nevoie să o găzduiască în casa lor”, au relatat reprezentanții Ambasadei SUA la București, potrivit Știrile TVR.

Medicul și fosta pacienta au rămas prietene, iar doctorița a primit o distincție în numele armatei americane

Sursa

FOTO: www.army.mil

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro