Agenția de Sănătate Publică din Suedia a recomandat luni unui număr de aproximativ 2.000 de tineri care au revenit recent de la World Scout Jamboree să urmeze un tratament preventiv cu antibiotice, după ce au fost depistate mai multe cazuri de meningită printre cei care au luat parte la această reuniune a cercetașilor organizată în Japonia, la începutul lunii august, transmite DPA.

Un caz probabil a fost diagnosticat în Suedia, unde există încă două persoane suspecte de contractarea acestei periculoase boli. Totodată, potrivit informațiilor furnizate de autoritățile de la Stockholm, alte trei cazuri ar exista în Scoția, printre tinerii întorși acasă de la evenimentul din arhipelagul nipon.

Meningita este o inflamație a membranelor de protecție care învelesc creierul și măduva spinării, cunoscute sub denumirea colectivă de meninge. Boala, care uneori poate fi letală, este produsă de virusuri și bacterii.

La cea de-a 23-a ediție a World Scout Jamboree, desfășurată în Japonia, din 28 iulie până în 8 august, au participat 30.000 de persoane, cercetași (cu vârste între 14 și 17 ani) și monitori. Din Suedia, au fost prezenți circa 1.900 de adolescenți.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro