Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a explicat la postul nostru de radio ce trebuie să facă asiguraţii care nu au primit cardul.

radiojurnal

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea. Foto: captură video.

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu la medic şi la eliberarea de reţete decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

În lipsa lui, asiguraţii sunt nevoiţi să plătească.

Fac excepţie urgenţele şi minorii, precum şi cei care refuză cardul din motive religioase.

Aceştia vor primi o adeverinţă de asigurat, valabilă trei luni.

De asemenea, nu vor fi obligaţi să plătească nici cei care nu au card din vina autorităţilor.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a explicat la postul nostru de radio ce trebuie să facă asiguraţii care nu au primit cardul.

"Se duc la Casă, îşi depun cererea şi Casa îi eliberează o adeverinţă, pentru că s-ar putea să nu poată să-l găsească în acel moment. Îi eliberează direct de la ghişeu o adeverinţă care ţine loc de card, îi caută cardul şi îl anunţă să vină să-şi ia cardul. Este valabilă două luni, dar de regulă, într-o lună cardul este găsit, pacientul anunţat şi atunci sigur că adeverinţa nu mai este valabilă", a spus Vasile Ciurchea.

O parte dintre casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi cea din Capitală, vor avea zilele acestea program prelungit de la 8.00 dimineaţa până la ora 20.00. 

Logo Template - Logo_1 sept

CARDUL DE SANATATE. CE FACEM CU EL DIN 1 SEPTEMBRIE 2015

Sursa

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro