Regulile examenului auto se modifică din această lună, astfel că persoanele care vor susţine probele vor trebui să respecte prevederi noi. De asemenea, cei care vor pica „traseul“ nu vor mai fi obligaţi să susţină încă o dată proba teoretică.

Niciun candidat la permis nu va intra în sala de examen înainte să fie supus unor evaluări medicale şi psihologice temeinice. De asemenea, aceştia trebuie să urmeze, în cadrul unei şcoli de şoferi, cursuri de pregătire teoretică şi practică. Totuşi, este şi o veste bună pentru viitorii şoferi. Cei care au reuşit să ia „sala”, dar au picat „traseul” nu vor mai fi obligaţi să se prezinte, ulterior, la ambele probe, aşa cum este în prezent. Succesul la examenul teoretic îţi asigură accesul la cel practic de mai multe ori, pe o perioadă de un an. Abia după depăşirea acestei perioade candidaţii la permis vor fi obligaţi să repete atât cursurile şcolii de şoferi, cât şi ambele examene. Ordinul Ministerului Afacerilor Interne pentru modificarea celui care reglementează procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere va intra în vigoare în data de 5 octombrie. În momentul de faţă, susţinerea examenului se poate face în termen de un an de la absolvirea cursurilor, iar cei care pică proba practică trebuie să treacă din nou de proba teoretică. „Ordinul ministrului de Interne aduce o serie de clarificări importante. Posibilitatea de a susţine proba practică pe toată perioada de valabilitate a şcolii de şoferi, de un an de zile, va conduce la o îmbunătăţire a randamentului viitorilor şoferi. Acele cunoştinţe din şcoala de şoferi, pe care elevii dovedesc că le-au dobândit, în urma probei teoretice, pot fi mai uşor puse în valoare la proba de traseu. Candidaţii pot să pregătească mult mai bine această probă“, a declarat, pentru „Adevărul“,cms. şef Mihai Enache, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Permise Auto.  Reguli noi şi pentru motociclişti Şi acestea nu sunt însă singurele noutăţi. Modificări sunt şi în privinţa examenului susţinut de candidaţii care optează pentru permisul de categorie A (motociclete). Aceştia vor fi nevoiţi să dea proba de traseu în aceeaşi zi în care dă ”sala”. „Proba practică la examen de permis pentru motociclete constă în susţinerea poligonului şi a traseului în aceeaşi zi. Ordinul MAI vine cu completări: în situaţia în care candidatul nu se prezintă la traseu în aceeaşi zi, acesta va fi declarat neprezentat şi va fi obligat să reia proba practică începând cu poligonul”, a mai precizat comisarul-şef Mihai Enache. Pentru a evita fraudarea examenului, programatoarele se listează numai în ziua susţinerii probei practice, la începutul programului de lucru, cu excepţia situaţiilor de forţă majoră.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro