Peste 300 de specialişti din domeniul sanitar şi farmaceutic din România, Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova şi-au anunţat participarea la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 14-17 octombrie.
Conferinţa este dedicată în special managerilor de unităţi spitaliceşti şi clinici medicale, cadrelor universitare din cadrul UMF-urilor, reprezentanţilor instituţiilor implicate în elaborarea politicilor publice, companiilor producătoare şi distribuitoare de medicamente şi dispozitive medicale.

La evenimentul de la Târgu Mureş sunt invitaţi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, preşedintele CNAS, Nicolae Ciurchea, directori din unităţi spitaliceşti şi clinici medicale, reprezentanţii instituţiilor implicate în elaborarea politicilor publice, precum şi companii producătoare şi distribuitoare de medicamente şi dispozitive medicale.

Conferinţa de la Târgu Mureş este împărţită în două module, Farmacoeconomie şi Management Sanitar, şi este anunţată ca fiind un eveniment de referinţă pentru profesioniştii sistemului sanitar din România şi din ţările învecinate (Ungaria, Moldova, Bulgaria). Modulul de management sanitar din cadrul Conferinţei Naţionale de Farmacoeconomie şi Management Sanitar va avea tema 'Îmbunătăţirea metodologiei de măsurare a costurilor şi a mecanismelor de plată în sistemul sanitar', în timp ce pe partea de Framacoecomonie va fi dezbătută 'Politica predictibilă în domeniul medicamentului'.

Evenimentul este organizat sub egida ISPOR România, Camera Deputaţilor - Comisia pentru Sănătate şi Familie, Societatea Română de Farmacoeconomie şi Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş.

Potrivit site-ului CNFMS, printre cursurile care vor fi susţinute pe parcursul conferinţei se regăsesc administrarea şi monitorizarea activităţii spitalelor aflate în subordinea autorităţilor publice locale referitoare la descentralizare sau centralizare, unificarea şi reorganizarea spitalelor, monitorizarea profesionistă a spitalelor aflate în subordinea autorităţilor locale, biostatistică aplicată în farmacoeconomie şi management sanitar, perfecţionare în Managementul Serviciilor de Sănătate. De asemenea, în cadrul CNFMS se vor discuta probleme legate de stabilirea preţurilor la medicamente în România şi UE, taxa clawback în România şi UE, costurile serviciilor medicale şi evaluarea tehnologiilor medicale (HTA), politica sanitară în domeniul medicamentelor şi altele.

În domeniul managementului sanitar vor fi abordate teme legate de politica sanitară, planificarea capacităţii şi reţelei de furnizori de servicii în România şi UE, organizarea sistemului de furnizori spitaliceşti, competiţia între spitalele publice şi private, îmbunătăţirea sistemului de finanţare DRG în România, dar şi deficienţele de finanţare, eficienţa energetică a clădirilor, oportunităţi de finanţare şi altele.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro