Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat joi, la Târgoviște, că nu încurajează pacienții să apeleze la metode alternative, aceștia trebuind să se adreseze doctorului, sistemului medical, dacă au probleme de sănătate.

Ministrul a fost întrebat de jurnaliști despre măsuri de combatere luate în cazul falșilor tămăduitori care promit, în unele cazuri, vindecarea unor boli grave cu diverse tincturi.

''Depinde la care vă referiți, că sunt terapeuți, sunt și tămăduitori, dar noi îi sfătuim, și aici e o strategie continuă a sistemului sanitar în general, noi îi sfătuim pe toți oamenii care au o dificultate din punct de vedere medical să se adreseze medicului (...). Nu îi încurajăm să apeleze la metode alternative.

Că există și variante complementare, medicina alopată, naturistă, există și varianta terapiei chinezești, terapia indiană, sunt metode care pot fi considerate complementare, dar nicidecum alternative, după părerea mea. Deci pentru orice situație de ordin medical sfătuiți-i și dumneavoastră, ca organ media, pe toți să se adreseze unui medic'', a precizat ministrul Bănicioiu.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Județean Târgoviște, la inaugurarea proiectului european ''Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unități sanitare în județul Dâmbovița''.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro