Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Viorel Mortu, a informat joi primarii din judeţ, că acesta va face parte, începând de anul viitor, alături de Tulcea şi Galaţi, dintr-un proiect de telemedicină, realizat de Ministerul Sănătăţii. Prin acest proiect, locuitorii din comunităţile izolate ar urma să beneficieze de asistenţă medicală de înaltă clasă, oferită prin consultaţii date pe internet, în timp real, de mari specialişti din ţară.
'Este un proiect de telemedicină, ceva nou în România, pentru prima oară aplicat. Medicii de familie din satele dumneavoastră vor comunica prin e-mail şi prin Skype cu specialişti de înaltă clasă din ţară, pentru a decide rapid soarta unui bolnav din localitate. Vor veni dotări speciale şi se va comunica din localitate, cu bolnavul alături, în timp real, prin Skype, cu mari specialişti din România, în baza unor contracte speciale, iar diagnosticul va veni rapid, ca şi când bolnavul ar fi acolo, lângă specialist. E un lucru extraordinar, eu m-am angajat că îl implementăm, nu am zis nu, pentru că mi-a plăcut foarte mult ideea', a declarat Mortu.

Preşedintele CJ a precizat că, în câteva zile, vor fi chemaţi la o discuţie pe această temă toţi medicii de familie din judeţ, iar proiectul ar putea deveni funcţional începând cu luna martie a anului viitor. 'Este un proiect excepţional, este folositor mai ales pentru zonele defavorizate. Sunt trei judeţe prinse în acest proiect naţional, cu o finanţare specială, Brăila, Galaţi şi Tulcea. Dacă vom avea norocul să funcţioneze, eu cred că vom putea oferi servicii medicale de înaltă clasă pentru cei care, la un moment dat, au probleme de sănătate', a încheiat Mortu.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro