Suplimentarea anuală a bugetului sistemului sanitar cu 0,5% din PIB ar conduce la alocarea propusă prin campania "Pacient de România - 6% pentru Sănătate", a afirmat, joi, social-democratul Corneliu Buicu, preşedintele comisiei de specialitate din Camera Deputaţilor.
"6% este un semnal şi un simbol pe care COPAC l-a dat către clasa politică, către populaţie şi profesionişti. Avem nevoie de mai mulţi bani pentru Sănătate. Din punct de vedere practic, o creştere predictibilă, an de an, a finanţării sistemului de Sănătate va duce la creşterea sumelor utilizate. Acordarea unui procent anual de 0,5% din PIB suplimentar pentru Sănătate până la atingerea dezideratului poate fi o soluţie", a declarat Buicu, la dezbaterea organizată, la Palatul Parlamentului, de Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), în parteneriat cu comisiile parlamentare de specialitate.

El a precizat că va promova un proiect de lege în care să se prevadă, pentru o perioadă determinată, această creştere anuală a bugetului Sănătăţii cu 0,5%.

COPAC a lansat pe 25 august campania "Pacient pentru România - 6% pentru Sănătate!", un demers prin care încearcă să atragă din nou atenţia autorităţilor că Sănătatea are nevoie de o finanţare corespunzătoare pentru a acoperi principalele priorităţi - servicii de calitate, tratament inovativ şi salarizarea personalului medical.

Potrivit preşedintelui COPAC, Radu Gănescu, până în prezent pentru această campanie s-au adunat aproximativ 5.000 de semnături de susţinere.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro