Pragul de intrare e prea mare, iar piaţa destul de aşezată spune Robert Şerban de la Gral Medical.

Robert Şerban, antreprenorul care deţine operatorul de servicii medicale private Gral Medical, unul dintre cei mai mari cinci jucători de pe piaţa de profil estimată la circa 5 miliarde de lei, susţine că România nu va mai avea parte prea curând de investitori noi pe segmentul serviciilor medicale generaliste, dat fiind faptul că jocurile sunt „deja făcute“, iar piaţa va continua să se consolideze până când vor rămâne doar cei mai mari furnizori. În plus, bariera de intrare pe segmentul gene­ra­list, la nivel de inves­tiţie, este suficient de mare încât eventualii investitori străini să nu rişte să bage zeci de milioane de euro într-o piaţă unde reţelele existente au ajuns în aproape toate zonele importante ale ţării.

„Segmentul generalist încă merge în România, însă nu cred că mai există oameni care să vină să bage bani într-un start-up pe această piaţă. Nu văd spitale noi sau clinci deschise de la zero de străini pentru că piaţa este destul de aşezată deja, iar pentru a face un astfel de pas nu poţi băga mai puţin de 50 de milioane de euro. Serviciile medicale de nişă sunt o direcţie bună de dezvoltare, dar şi aici vorbim despre o investiţie similară atât pentru un greenfield, cât şi pentru o achiziţie“, explică Robert Şerban, care a deschis Gral Medical în 2007 împreună cu soţia sa.

Sursa

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro