Pentru gălăţenii muşcaţi de animale ghinionul abia începe. De 12 zile în spitalul de Boli Infecţioase din oraş nu mai este nicio doză de vaccin antirabic.

Purtătorul de cuvânt Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi explică, pentru Realitatea TV: "Deja nu mai avem vaccin antirabic şi nu avem posibilitatea de a face profilaxia antirabice pacienţilor.  Ultima fiolă de vaccin am făcut-o în 1 noiembrie".

În mod normal, la Galaţi se fac într-o lună 150 de doze de vaccin antirabic. Spitalul a anunţat Direcţia de Sănătate Publică, iar informaţia a ajuns până la ministerul Sănătăţii. Cauza problemei este chiar la nivel guvernamental.

"Furnizorul de vaccin antirabic nu poate onora comenzile spitalului de boli infecţioase datorită faptului că preţul de distribuţie nu a fost stabilit de către ministerul sănătăţii", spune purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Gălăţenii spun că nu îi mai surprinde nimic în sistemul medical.

"Sunt chestii politice. Acum nu se gândeşte nimeni la sănătatea oamenilor. Se gândeşte la politică, cine să fie la putere...Nu-i nimic dacă este foarte periculos. poate le convine să muşte pe cineva", spune o persoană.

Situaţia este gravă şi la Bacău.

Purtător de cuvânt DSP Bacău spune: "De la spitalul Oneşti care avea în stoc 100 de doze au fost distribuit către SJU Bacău 30 de doze".

Cele 30 de doze ar fi de ajuns doar pentru şase pacienţi.

"Acest ordin de preţ nu a fost semnat la ministerul Sănătăţii, iar furnizorii care au vaccinul pe stoc", spune purtătorul de cuvânt de la SJU Bacău.

Reprezentanţii ministerului ne-au explicat că propunerea de preţ a fost făcută, însă producătorul a contestat-o. Aceştia mai spun că vor trimite doze spre spitale prin compania naţională UNIFARM. Când şi câte nu se ştie.

Sursa

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro