Doar o treime din personalul medical a beneficiat, în realitate, de majorarea salarială de 25 la sută, acuză medicii de familie, care spun că au fost din nou uitaţi de autorităţi. Aceştia sunt nemulţumiţi şi de impozitele prevăzute în noul Cod Fiscal, care i-ar putea forţa pe unii medici de familie să-şi închidă cabinetele.

Majorarea de anul trecut a salariilor personalului medical e o păcăleală, susţin medicii de familie, care se consideră discriminaţi.

Este acordată numai pentru aproximativ 30% din personalul medical al României. Nicăieri nu se precizează că este vorba exclusiv de medicii şi asistentele medicale şi personalul medical din spital”, a declarat Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei.

Noul Cod Fiscal e o altă sursă de nemulţumiri.

Impozitarea va fi mult mai mare şi atunci veniturile personale ale medicilor şi asistentelor din afara spitalului, vor fi mai mici ca anul trecut şi vom avea medici de familie care îşi vor închide cabinetele sau vor rămâne cu 500-1.000 de lei, după ce-şi plătesc toate dările”, a mai precizat Rodica Tănăsescu.

Mihaela Tănase consilier în Ministerul Sănătăţii a declarat la rândul său: „Bineînţeles că suntem interesaţi şi căutăm soluţii pentru medicii de familie”.

Casa de Asigurări decontează unui medic de familie cu 2.000 de pacienţi pe listă între cinci mii şi două zeci de mii de lei lunar. Sumele variază în funcţie de numărul de pacienţi şi de serviciile acordate.

 

 

Sursa

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro