Un medic specialist şi o asistentă din cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor au fost trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzaţiile de mită şi complicitate la luare de mită, după ce ar fi primit şpagă de la sute de pacienţi.

 Suma totală pe care ar fi primit-o medicul se ridică la peste 50.000 de lei, iar asistenta a primit aproape 10.000 de lei, totul în decurs de doar o lună, scrie Vocea Transilvaniei.
Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei, procurorii din cadrul DNA Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților Ovidiu Pleşa, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, sub acuzaţia de luare de mită, în formă continuată (235 acte materiale), şi a asistentei medicale Monica Teodora Ignat, angajată în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, care este acuzată de complicitate la luare de mită, în formă continuată (163 acte materiale) şi luare de mită, în formă continuată (8 acte materiale).

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada 11 mai – 15 iunie 2015, Ovidiu Pleşa, medic specialist în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală al Casei Judeţene de Pensii Bihor, ar fi primit în mod direct, repetat, de la un număr de 235 de pacienți, suma totală de 55.975, 3 lei şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu.

În același context, Monica Teodora Ignat, în calitate de asistent medical în cadrul aceleiași instituții, ar fi primit de la inculpatul Pleşa Ovidiu suma totală de 9.985 lei, despre care ştia că reprezintă o parte din banii pe care medicul îi primise de la 163 de pacienți care s-au prezentat la cabinetul său medical, în condițiile de mai sus.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro