Alianta Medicilor solicita CNAS sa-si asume responsabilitatea pentru problemele sistemului online si acuza ca nu se ofera nicio garantie ca serviciile inregistrate in regim offline vor fi si validate.

Faptul ca CNAS recunoaste  indisponibilitatea serviciilor online "este un prim semn de normalitate, dar din pacate nu este ceea ce am fi asteptat", acuza Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical intr-un comunicat de presa semnat de presedintele ei, Dr. Bogdan Tanase.

"Dupa ani in care medicii si farmacistii au fost indicate ca responsabili de penele sistemului, repetate cu o precizie matematica, un gest de normalitate ar fi reprezentat de asumarea unei minime responsabilitati din partea CNAS. Acest anunt laconic nu ne multumeste, mai ales ca ne indeamna sa lucram offline, moment in care nu ne este oferita nicio garantie ca serviciile inregistrate vor fi si validate", scrie sursa citata.

"In plus, nu este oferit nici un termen al remedierii defectiunii. Ne exprimam inca o data protestul fata de politica discretionara a CNAS, asteptam scuzele pe care le consideram normale, atat pentru noi, cat si pentru pacienti si, mai ales, asteptam in continuare cu nerabdare raspunsurile la scrisorile deschise adresate conducerii CNAS", se mai scrie in comunicat.

Confirmarea utilizarii serviciilor medicale, prescrierii retetelor si eliberarii medicamentelor prin cardul de sanatate vor putea fi efectuate numai in modul offline incepand de duminica pana la remedierea unei probleme aparute la sistem, a anuntat duminica CNAS.

"In perioada 14.02.2016 si pana la data publicarii remedierii problemei, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline", precizeaza CNAS.
 
Potrivit sursei citate, serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) in maxim 72 ore de la prestarea acestora.
"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro