Norme Coca 2023 - 2024

Compania Johnson & Johnson a fost obligata de un tribunal din statul american Missouri sa plateasca daune in valoare de 72 de milioane de dolari familiei unei femei a carei moarte ar fi fost provocata de utilizarea pudrei de talc Baby Powder.

Jackie Fox, din Birmingham, Alabama, a murit in urma unui cancer ovarian, anul trecut, la varsta de 62 de ani, dupa ce a folosit pudra de talc timp de mai multe decenii. Avocatii familiei sale au argumentat ca firma stia de riscul de cancer al produselor sale si nu a informat consumatorii, scrieBBC.

Johnson & Johnson a negat acuzatiile si ia in considerare apelul la aceasta sentinta.

Un purtator de cuvant al companiei a precizat: "Nu avem responsabilitate mai inalta decat sanatatea si siguranta consumatorilor si suntem dezamagiti de rezultatul procesului. Avem intelegere pentru familie, insa credem ferm ca siguranta talcului cosmetic este sustinuta de dovezi stiintifice stranse timp de decenii".

Procesul a durat trei saptamani si este pentru prima data cand se acorda daune in SUA pentru o plangere privind talcul.

Peste 1.000 de cazuri similare sunt in asteptare la nivel national si avocatii spun ca dupa aceasta sentinta este posibil sa fie deschise mai multe.

Sursa

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro