Noile terapii în urologie, inclusiv noua metodă introdusă în Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, laparoscopia, vor fi prezentate la "Zilele Urologiei Mureşene", programate în perioada 20-21 mai, la Târgu Mureş, a declarat şefa Clinicii, dr. Martha Orsolya.
"Anul acesta evenimentul a ajuns la a patra ediţie. Evenimentul va avea loc în zilele de 20 şi 21 mai, la Hotelul Grand. Tema este de mare actualitate, vom vorbi despre acuzele urinare joase, hiperplazia benignă la bărbaţi, vezica hiperactivă la femei, noi modalităţi terapeutice introduse în practica de zi cu zi".
"Vom aborda şi cancerul de prostată, disfuncţia erectilă şi vom avea o sesiune varia, unde vom vorbi despre infecţiile urinare multirezistente. Încercăm să ne prezentăm colegii noi, tineri, care lucrează la cabinetele de specialitate. Din fericire, sunt patru colegi, trei la Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi o colegă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, pe care dorim să-i facem cunoscuţi în lumea medicală. În acest an ne vom adresa rezidenţilor de urologie, de oncologie, ginecologie şi medicilor de familie", a arătat dr. Martha Orsolya.
Anul trecut, la Zilele Urologiei Mureşene au fost prezentate variantele terapeutice care se pot utiliza la debutul infecţiilor urinare, dar şi în alte afecţiuni, cum este pierderea involuntară de urină, astfel încât aceste afecţiuni să nu se acutizeze, iar infecţiile să devină rezistente la antibiotice.
Şefa Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, dr. Martha Orsolya, arăta că România este fruntaşă în utilizarea medicamentelor, iar din acest motiv au apărut o serie de infecţii multirezistente la antibiotice, astfel că medicul ar trebui să recurgă mai întâi la alte terapii, nu neapărat să prescrie din start antibiotice.