Terapia biologică este o modalitate de tratament folosită mai ales în bolile dermatologice, gastroenterologice sau reumatologice. Noua medicaţie se recomandă de curând şi în cazul pacienţilor care au probleme cu inima.

Conf. dr. Şerban Bălănescu, medic primar cardiolog: „Tratamentul biologic presupune utilizarea unor substanţe din anticorpi, produşi în laborator contra unor constituente normale ale organismului.”

Mai exact, terapia acţionează asupra colesterolului LDL, cunoscut de mulţi bolnavi ca şi colesterolul rău.

Conf. dr. Şerban Bălănescu, medic primar cardiolog: „E vorba în special de pacienţii care au componenta genetică cu valori de colesterol rău care depăşesc 200 de miligrame la sută sau pacienţii care nu pot fi controlaţi cu tratamentul standard pe care îl vom utiliza mai departe.”

Terapia biologică se adresează aşadar unui grup relativ restrâns de pacienţi. Spre deosebire de tratamentul clasic, este mai uşor de administrat.

Conf. dr. Şerban Bălănescu, medic primar cardiolog: „Terapia biologică se administrează injectabil, o injecţie la două săptămâni sau o injecţie la 4 săptămâni.”

Atenţie însă! Specialiştii spun că terapia biologică nu înlocuieşte tratamentul standard.

Sursa

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro