Sursa

Terapia intensivă din România va beneficia de 900 de medici specializați în pediatrie, în urma pregătirii în cadrul unui program de cooperare româno-elvețian, ale cărui rezultate au fost prezentate într-o conferință de presă. Este vorba despre finalizarea proiectului "Îmbunătățirea calității serviciilor în unitățile de terapie intensivă pediatrică prin implementarea unui program de formare", finanțat în cadrul Programului de Cooperare elvețiano-român, parte din Fondul "Reforme în domeniul sănătății".

Principalele rezultate ale proiectului au fost prezentate de către prof. dr. Dorel Săndesc, coordonator tehnic: realizarea curriculum-ului de formare pentru atestatul de terapie intensivă pediatrică cu durata de doi ani, peste 50 de instructori din centre universitare (București, Iași, Cluj, Târgu Mureș și Timișoara) pregătiți pentru implementarea programului de atestat (program de formare de formatori), 27 de cursuri și peste 900 de cursanți, specialiști în terapie intensivă, pregătirea centrelor de formare pentru implementarea atestatului (implementarea de cursuri standardizate în diverse subiecte, dotare cu literatură de specialitate).

Totodată, în premieră, în România, se organizează un curs de management al Departamentului de terapie intensivă, dezvoltat sub egida Societății Europene în domeniu, cu participarea a șapte instructori străini, fiind formați șase instructori români pentru implementarea acestui curs, la care participă 25 de medici specialiști și rezidenți.

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro