Norme Coca 2023 - 2024

Pacienții vor avea acces la cele mai noi tratamente, după ce protocoalele de tratament care vizează arii terapeutice importante au fost finalizate, anunță Ministerul Sănătății (MS), urmând să fie puse în dezbatere 17 protocoale de tratament pentru cele 21 de medicamente introduse pe lista de compensate și gratuite prin hotărâri de guvern deja adoptate.

In atentia persoanelor interesate

Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a incheiat procesul de evaluare a protocoalelor terapeutice primite de la comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sanatatii.

Modificarile propuse vizeaza introducerea unui numar de 17 protocoale terapeutice corespunzătoare DCI introduse in Lista aprobata prin HG 720/2008, modificata si completata prin HG 877/2015 si HG 552/2016.

Se asigura, astfel, accesul la noi alternative terapeutice in:
- Oncologie - pentru neoplasm renal, neoplasm colorectal, neoplasm pulmonar, neoplasm ovarian, leucemii, mielom multiplu
- Neurologie – pentru scleroza multipla
- Cardiologie – pentru angina pectorala, prevenirea tromboemboliei venoase si hipercolesterolemiei
- Pneumologie – pentru bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC) si fibroza pulmonara

ANMDM a transmis la Ministerul Sanatatii situatia protocoalelor avizate, in vederea initierii procedurii de aprobare a acestora prin Ordin al Ministrului Sanatatii.

 

Sursa anm

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro