Sursa jurnalul.ro

În timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii desfăşoară ample campanii, atrăgând atenţia asupra gravelor implicații pe care le poate avea gripa la nivelul sănătății anumitor categorii de populație, responsabilii cu sănătatea românilor achiziţionează tot mai puţine doze de vaccin antigripal, de la an, la an. Medicii de familie din toată ţara se plâng că au primit mai puţin de 5% din cantitatea de seruri antigripale necesare şi că statul îi obligă, astfel, să facă discriminare între pacienţii îndreptăţiţi să-l primească.

Specialiştii epidemiologi spuneau, zilele trecute, că numărul infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii), înregistrate în această toamnă este cu aproape 40% mai mare faţă de cel înregistrat în aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi că se anticipează un sezon gripal “mai precoce”. Din acest motiv, ei recomandau populaţiei să se vaccineze, deoarece vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie pentru a preveni o epidemie de gripă sezonieră.

Citeste mai departe

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro