Norme Coca 2023 - 2024

Sursa hotnews.ro

O femeie din Nevada a murit dupa ce a fost infectata cu o superbacterie rezistenta la toate antibioticele existente in Statele Unite ale Americii, a anuntat Centrul pentru controlul si prevenirea bolilor (CDC ), citat de The Telegraph . Pe aceasta femeie, care a murit in septembrie, au fost testate in zadar 26 de antibiotice diferite.

Aceasta avea 70 de ani si a revenit recent in SUA dintr-o vizita in India potrivit CDC. Femeia fusese internata in mai multe randuri dupa ce a revenit in SUA ajungand la jumatatea lunii august in spitalul din Nevada.

Dupa o saptamana, medicii au anuntat autoritatile ca niciun medicament nu poate opri raspandirea bacteriei.

"A fost testat tot ce e disponibil in SUA si nimic nu a fost eficient", a afirmat dr Alexander Kallen, unul dintre autorii raportului CDC, pentru Stat , un site de stiri medicale care a scris primul despre descoperirea superbacteriei.

Mostra trimisa CDC continea New Delhi metallo-beta-lactamase (NDM), o enzima ce face bacteriile rezistente la o gama larga de antibiotice.

O alta superbacterie a fost detectata anul trecut la patru pacienti din SUA. Aceasta era rezistenta chiar si la colistina, considerata in prezent drept ultima linie de aparare impotriva superbacteriilor.

 

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro