Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate face câteva precizări faţă de serviciile care pot fi acordate în cadrul Centrelor de Permanenţă.
Aflăm de la preşedinta CJAS, ec. Georgeta Pop, că un număr de 110 medici deservesc activitatea în cele 20 de centre de permanenţă din judeţul Satu Mare, iar pentru anul 2016, sumele decontate de CAS Satu Mare pentru serviciile/activitatea centrelor de permanenţă a fost de 3.674.000 lei.
Auto Mihaela Ghiţă Sursa informatia-zilei.ro
De asemenea conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare subliniază pe baza datelor prevăzute în normele de funcţionare a centrelor de permanenţă că în aceste instituţii nu se pot elibera reţete compensate şi gratuite, acest lucru urmând să îl facă după caz, medicul de familie pe lista căruia se află înscris pacientul.
„Medicaţia necesară tratamentului de urgenţă se asigură de la trusa de urgenţă a centrului de permanenţăsau a cabinetului medical în cazul în care permanenţa se asigură la cabinetul medical. Pacientului i se eliberează o adeverinţă medicală pe care o va prezenta a doua zi la medicul său de familie pentru prescrierea reţetei. În zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale, medicaţia va fi asigurată de la trusa de urgenţă atât cât va fi necesar pacientului până ajunge la medicul său de familie, se arată în Normele metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.
De asemenea, este important de reţinut că serviciile medicale prevăzute se acordă tuturor persoanelor care le solicită indiferent de statutul de asigurat al acestora.
Cititi: