Medicii nu pot, în continuare, să facă revaccinare pentru prevenirea îmbolnăvirii prin difterie, tetanos, tuse convulsivă şi poliomielită u stocurile sunt terminate şi pentru vaccinul hexavalent u vaccinul care ar preveni otite, pneumonii sau meningite la copilul mic este numai contra cost u o vaccinare completă (4 doze în primul an de viaţă) ajunge la 1.000 de lei.

Sursa  ziaruldeiasi.ro

Criza vaccinurilor pentru copii continuă şi în 2017, medicii de familie atrăgând atenţia asupra faptului că mai multe vaccinuri lipsesc de câteva luni din cabinete sau că nici măcar nu au ajuns în anul precedent în stocurile lor. Anual, în maternităţile din Iaşi se nasc peste 6.000 de copii, aceştia având nevoie de imunizare cu vaccin hexavalent la două, patru şi 11 luni, dozele administrându-se în cabinetele medicilor de familie. Deşi acesta face parte din schema naţională şi se administrează bebeluşilor în primele luni de viaţă, nu a mai fost primit de la sfârşitul anului, din luna decembrie. Vaccinul hexavalent este utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B şi poliomielitei.

citeste-mai-departe

 

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro