Dacă pentru unii realitatea virtuală este folosită doar ca și o formă de distracție, mai nou se fac teste pentru ca aceasta să fie introdusă și în spitale, ca și substituent pentru anestezice în timpul operațiilor.
Autor Daniela Sursa gadget-review.ro
Folosirea noii tehnologii vine la pachet și cu câteva beneficii:
– reducerea de costuri ale intervenției medicale – anestezia poate fi destul de scumpă în anumite situații
– reducerea stresului declanșat de această procedură – în felul acesta pacientului i se distrage atenția, iar riscul de a-i crește tensiunea se diminuează considerabil.
Mai mult de atât, pentru pacienții hipertensivi, ce nu suportă o anestezie totală, folosirea realității virtuale ar putea ameliora considerabil starea de panică din timpul unei operații și i-ar putea distrage atenția. Fiind transpus într-o realitate tridimensională, pacientul are posibilitatea de a explora alte orizonturi și provocări, ce l-ar ajuta să se relaxeze în timpul intervenției chirurgicale.
Potrivit testelor realizate, pacienții care au folosit realitatea virtuală în cadrul operațiilor, au simțit cu 24% mai puțină durere și agitație, iar în unele cazuri noua metodă experimentală ducând chiar la excluderea totală a anestezicului.