Sursa digi24.ro

Sute de oameni de pe toată planeta le datorează viaţa unor tineri informaticieni de la Bucureşti. Au scăpat de cancerul de piele cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone inventate de români. Se numeşte Skinvision şi arată în câteva secunde dacă o aluniţă de pe piele este semn de pericol. Peste un milion de oameni au descărcat deja aplicaţia şi o folosesc frecvent, iar asta încurajează compania producătoare să lucreze cu echipe din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Amsterdam la dezvoltarea programului.

Două femei din Noua Zeelandă şi Marea Britanie spun că îşi datoreză viaţa aplicaţiei româneşti pentru telefoane inteligente. Un milion de oameni au descărcat-o şi au folosit-o.

Numele meu este Stacey Everson. Am 30 de ani şi doi băieţi, de 11 şi 13 ani. M-am speriat foarte tare, gândindu-mă aş avea melanom şi ar ajunge la un alt nivel... Ce s-ar întâmpla cu băieţii... Mă simt binecuvântată! Nu pot să cred că am fost atât de norocoasă. Am downloadat-o şi am făcut o fotografie aluniţei de care familia mea era îngrijorată. Răspunsul a fost că e grav, că am nevoie să merg la doctor, că era urgent”, a spus Stacey Everson.

Citeste mai departe

  • Newsletter

  • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
    (Eveniment cu prezenta fizica)



  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro