Sursa playtech.ro

Roboții bionici creați prin modificarea genetică a țesuturilor musculare pot fi manevrați cu ajutorul luminii și prezintă numeroase aplicații în medicină.

Până în acest moment a fost dificilă crearea roboților bionici, și asta pentru că dispozitivele electrice prin care ei sunt acționați nu se împacă bine cu sistemele vii în care ei sunt introduși. Însă construirea acestor elemente din țesut muscular și prin imitarea proceselor naturale le deschid specialiștilor numeroase portițe prin care pot soluționa problemele medicale.

Principiile de la baza creației sunt destul de simple. Tehnica implică creșterea unor inele din țesut muscular prin folosirea hidrogelului printat 3D. Inelele crescute din mușchi sunt introduse într-o altă structură printată 3D (care are forma unui schelet, cu picioare rigide și coloană flexibilă). Iar inelele din mușchi (care sunt întinse peste structura picioarelor asemenea unei benzi din cauciuc) pot fi făcute să miște niște boți minusculi, conform hackaday.com.

Citeste mai departe

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro